Choď na obsah Choď na menu
 


Vo výškach

article preview

Keď som bola malá, často sa mi snívalo o lietaní. Odrážala som sa výskokom z vysokých hôr, alebo otvorených okien. Výšky ma vždy fascinovali. V tých výškach som nachádzala pokoj, nadhľad a slobodu.

Vždy ma však pri tom lietaní niečo „pritiahlo“ naspäť k zemi.

Boj srdca a rozumu je ako ten kontrast s výškou a gravitáciou. Trvá nejakú chvíľu, kým sa „lietať“ a „ pristávať“ naučíme. Chce to trpezlivosť, múdrosť a schopnosť správne odhadnúť „okolnosti“.

Často musíme zvážiť, cez ktorý mrak obletieť, a ktorý preletieť skrz. Kde pristáť bezpečne, a kde naopak zariskovať? A čo ak musíme pristáť núdzovo? To všetko nás učí škola života a „škola lietania“.

letiaci_vtak.jpg

 

„Lietať sa dá aj bez motorov, ale nie bez vedomostí a zručností.“

Wilbur Wright

 

A tak to je aj v živote. Srdce nás odvádza do výšin, a rozum nám napovedá aby sme zostali bližšie k zemi.

Ak chceme lietať, musíme sa odvážiť. Ak chceme bezpečne pristáť, musíme sa sústrediť na rovnováhu. Ak by sme sa báli lietať, časom by sme to zabudli a možno aj stratili licenciu.

A lietanie je predsa také krásne!

Čo z toho vyplýva? Príliš veľa rozumu nás pripravuje o lietanie a príliš veľa výšin zase o bezpečné pristátie. Občas predsa musíme aj „natankovať“ a odpočinúť si. Múdrosť a skúsenosti, ktoré pritom získame môžeme potom rozosievať naokolo.

siat_ryzu.jpg

 

„Vaše sny sú to, čo definuje vašu individualitu. Majú moc dať vám krídla a prinútiť vás lietať vysoko“

P.V. Sindhu

„Neverte tomu, čo vám hovoria vaše oči. Jediné, čo ukazujú, je obmedzenie. Pozerajte sa s porozumením, zistite, čo už viete, a uvidíte, ako lietať.“

Richard Bach

 

Milujem lietanie a ten úžasný pocit slobody, ktorý pri ňom dostávam. No mám rada aj pristátie na zemi. Pokúšam sa však nájsť miesto, kde sa cítim bezpečne, a bez prítomnosti rušivých elementov môžem rozjímať. Dnes som si našla miesto na lúke. Je tu neskutočné ticho a pokoj. Krátko po žatve. Pokosená a zožltnutá tráva sa trbliece ako zlato. Je tu zázračne.

zlata_luka.jpg

"Najkrajšie veci na svete nemožno vidieť ani sa ich dotknúť, cítime ich srdcom."

Antoine de Saint-Exupéry, Malý princ

zatva.jpg

A od srdca sa dotýkame neba...

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 


Mail list


Archív

Kalendár
<< september / 2024 >>