Choď na obsah Choď na menu
 


Naozaj si priťahujeme to, čo si zaslúžime?

Zákon príťažlivosti je vždy odozvou na naše vibrácie.

article preview

Podobné priťahuje podobné. Zákon príťažlivosti vysvetľuje, že podobné veci sa navzájom priťahujú. Znamená to, že ľudia majú tendenciu priťahovať nielen ľudí, ktorí sú im podobní, ale aj to, že už i samotné myšlienky ľudí majú tendenciu priťahovať podobné odozvy.

Avšak zákon príťažlivosti a mnohé knihy o ňom, ktoré nie sú pochopené či vysvetlené správne, niektorým ľuďom často „nechcene“  vsadia chrobáka do hlavy, že za negatívne udalosti, ktoré sú mimo ich kontroly, (nehody a zranenia, strata financií či závažné choroby) nesú zodpovednosť ich negatívne myšlienky.

Pravda je taká, že nie vždy môžeme kontrolovať svoje okolnosti. To, čo ale môžeme kontrolovať sú naše reakcie na ne. Ak sa koncept zákona príťažlivosti pochopí v tomto duchu, môže nám byť veľmi nápomocný v ťažkých situáciách. Nikdy by však nemal byť vnímaný tak, aby sme sa za každý svoj nezdar obviňovali.

 

„Niekedy nepriťahujeme to, čím sme. Skôr priťahujeme to, čo potrebujeme.“

 

Predstavte si, že nachytáte svojho partnera pri nevere. Viete o sebe, že ste nepochybili, pestovali ste svoj vzťah a dali zo seba to naj. A predsa vás niekto podviedol a oklamal! Zaslúžili ste si snáď niečo také? Život vám neodpovedal takouto skúsenosťou preto, že ste bol/bola zlý človek. Túto skúsenosť ste zažili preto, aby sa vám otvorili oči. Zaslúžite si teda niečo lepšie. Ako so svojim životom naložíte po tejto skúsenosti, a aké kroky podniknete preto záleží na vás – a teda na základe vašej reakcie na danú skúsenosť. To je to, čo som spomenula vyššie.

nevera.jpg

A okrem toho si niekedy môžeme pritiahnuť niekoho, kto zase potrebuje stretnúť nás. V tomto prípade však môže ísť o efekt úplne opačný. Ak sa teda bavíme o príčine a následku.

Predstavte si inú situáciu.

Typ muža, takzvaný „Casanova“, ktorý má o sebe mienku, že dostane každú (ktorej napokon zlomí srdce) natrafí aj na ženu, ktorá o neho vôbec nejaví záujem. Čím viac sa snaží, tým viac ho odmieta, až napokon utrpí jeho ego a začne o svojej „dokonalosti“ pochybovať. A do toho sa možno aj nešťastne zamiluje!

Karma mu istým spôsobom takto dá najavo, aby sa nad sebou zamyslel. Zmena nastane však len vtedy, ak je ochotný si svoje neresti pripustiť, a niečo s nimi urobiť. Zase to záleží len na jeho reakcii a krokoch.

casanova-kong.jpg

Protiklady sa tiež priťahujú

„Čo ak si slušný a pritiahneš niekoho vulgárneho?“

„Čo ak si úprimný a pritiahneš klamára?“

„Čo ak si dôveryhodný a pritiahneš podvodníka?“

„Čo ak si človek, ktorý verí v dobro a pravdu a pritiahneš niekoho, kto má srdce plné zlosti a ubližuje ostatným?“

Odpoveď je taká, že nie vždy si pritiahneš to, čo si zaslúžiš. Niekedy môžeš pritiahnuť niekoho, kto súrne potrebuje to, čo vlastníš ty. A čo to je?

Tvoj liečivý smiech. Tvoj pohľad na svet. Tvoju radu. Tvoju reakciu a postoj.

Sú takí, ktorí sa nemenia a nevezmú si zo stretnutia nič. Ale sú aj takí, ktorým môžete byť pri stretnutí zrkadlom toho, čo majú v sebe zmeniť. A vy si zase vašim postojom pri takýchto stretnutiach „vytvárate“ smer, ktorým sa váš život bude uberať.

Niekedy trochu trvá, kým sa naša cesta takzvane „očistí“ od istého neúspechu či ľudí, ktorí nás v niečom brzdia. Každý situácia a stretnutie sú tu pre náš rast. Ak si toto uvedomíme, uberáme sa správnym smerom.

Nástrahy nesprávneho pochopenie zákona príťažlivosti

Zákon príťažlivosti je zavádzajúci ak naznačuje, že si do života pritiahneme dobré veci, po ktorých túžime, bez akéhokoľvek konania. Dnes môžete takúto literatúru nájsť v mnohých knižniciach, pretože je populárna.

Ak takéto knižky použijete ako odraz a oporu v ťažkých chvíľach, môžu vám naozaj priniesť výsledky. Treba si však uvedomiť, že nečinnosťou k úspechom dôjdete asi ťažko. Optimistický postoj vám pomôže pri napredovaní, no hlavne by sa to malo odraziť na vašom správaní aj konaní. Až vtedy môžu nastať zmeny.

Aby viera v pozitívny výsledok ovplyvnila aj naše správanie, je potrebné si stanoviť aj nejaké ciele a motivovať sa. Chuť, schopnosť učiť sa, a vôľa zotrvať sú v tomto procese nevyhnutné.

Zákon príťažlivosti takisto nefunguje tak, že napríklad myslením a túžením po červenom ferrari pred každým spaním sa nám jedného dňa ako blesk z jasného neba náhle objaví pred domom.

Ak sú naše ciele stanovené tak, aby priviedli prínos pre „dobro celku“ a sú súčasťou nášho účelu, vtedy sa otvárajú skutočné dvere.

stvorlistok.jpg

V krátkosti povedané, túžby srdca a duše presahujú nad tými, po ktorých prahne ego.

Samozrejme ide to aj tak, že ak silne túžime po materiálnych veciach, ktoré neslúžia na ceste k nášmu rastu, odrazí sa to aj na našom konaní. Budeme hnaní za týmito vecami tak, že sa staneme apatickí a bezohľadní k ostatným. A chamtivosť predchádza pád.

 

"Každá sekunda je príležitosťou zmeniť svoj život, pretože v každom okamihu môžete zmeniť to, ako sa cítite."

Rhonda Byrne

 

To, čo sa nám deje veľmi ovplyvňujú naše pocity, pretože z pocitov pramenia naše myšlienky. Platí to aj opačne. Ak myslíme na niečo nepekné, aj naše telo začne cítiť úzkosť. Ak prežívame úzkosť už len z našich myšlienok na niečo zlé ešte predtým ako sa to stane, podvedome sa akoby na takú situáciu pripravujeme. Výsledok je ten, že sa nám podobná situácia zjaví v našom živote. A niekedy ani nemusí byť doslovným zhmotnením, len my ju v stave našej úzkosti tak vnímame. Je to ilúzia a my v pravej chvíli zareagujeme nevhodne.

Pamätáte si scénu z filmu „Sám doma“ a starého pána suseda menom Marley, o ktorom Kevinovi rozprával jeho brat Buzz? Buzz Kevinovi narozprával, že Marley zabil celú svoju rodinu s lopatou na sneh. Kevin sa ho odvtedy bojí, až pokiaľ ho nestretne v kostole, a sused mu nečakane popraje pekné sviatky. Kevina napokon starý pán aj zachráni, keď uteká pred lupičmi Marvom a Harrym. Marley ich ovalí lopatou.

sam-doma.jpg

A to je pekný príklad toho, ako sa vopred dokážeme niečoho neopodstatnene báť už len z myšlienok a povedačiek.

 

„Ak chcete žiť ten najlepší život, musíte sa najprv stať vodcom vo svojom vnútri. Prevezmite kontrolu nad svojím životom, začnite priťahovať a prejavovať všetko, po čom v živote túžite.“

Sonia Ricotti

 

„Každá myšlienka má frekvenciu. Myšlienky vysielajú magnetickú energiu."

Rhonda Byrne

 

Takže už je len na vás, čo si zo stretnutí vezmete. Či už sú podľa vás negatívne alebo pozitívne. Sú tu preto, aby vám niečo napovedali!

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 


Mail list


Archív

Kalendár
<< máj / 2024 >>